Bewegen met de seizoenen: lente

Alisa Anton

Uitbottend groen van bloemen en bomen, de enthousiaste springerigheid van een jong dier: de lente zit weer in de lucht. In elke workshop van ‘Bewegen met de seizoenen’ leer je de kwaliteiten van één specifiek seizoen (element) kennen in je lijf.

Ons lichaam is nauw verbonden met de natuur. Door eenvoudige taoïstische oefeningen (chikung) en geleide meditaties ervaar je de beweging en kwaliteiten van elk seizoen fysiek en energetisch in je lijf. De subtiel verweven theorie voert je dieper het bevatten van dit element in.

De lente is verbonden met het element hout en met de lever. Aan bod komen daarom oefeningen die pezen en spieren aanspreken en die verschillende richtingen uit gaan. Steeds met de aandacht diep in het lichaam, waar vriendelijkheid en woede, frustratie en vergevingsgezindheid wonen.

Deze workshop en de workshop Lente Koken in de week erna vullen elkaar perfect aan: het seizoen uitdiepen in beweging en kennis, en vervolgens aan de slag met ondersteunende voeding uit het seizoen, waarmee je balans kunt maken in je eigen conditie.
Ik geef twee workshops Bewegen met de seizoenen: Lente en Bewegen met de seizoenen: Zomer.
Deze lessen sluiten perfect aan op de kookdemonstaties van Ilonka Cirk met de titels Lente Koken en Zomer Koken.
We hebben ook een leuke combinatie aanbieding: Bewegen én Koken in de Lente of Bewegen én Koken in de Zomer.

Bewegen met de seizoenen: Lente
woensdag 22 maart 2017
van 19.45 tot 21.45 uur

Gimsel Academy
De Groene Passage
Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam