Psoas-dag

foto: Davide Ragusa/Unsplash

Stress, de kick van deadlines en koffie: ons systeem is in een permanente stand van paraatheid. De psoas-spieren staan er strak van. Leer over het ongekende belang van deze spieren, en neem eenvoudige oefeningen mee naar huis om ze te ontspannen en van een betere tonus te voorzien. N.B. deze workshop is met een dag vervroegd!

“Voor mij is het het belangrijkst om heel erg ontspannen te zijn“, zegt Daphne Schippers na het winnen van de 200 meter sprint op het WK Atletiek zomer 2017. Hoe meer ontspannen, des te makkelijker stroomt de energie. Schippers heeft een wat stijve rug, maar als die ontspannen is, kan ze veel makkelijker uit de startblokken knallen. Als een leeuw of een kat die lekker ligt te knorren in het zonnetje: de oren alert en als het nodig is, binnen een seconde vol in actie. Langs de lendewervels en het bekken liggen de psoasspieren, die de loopbeweging mede mogelijk maken. Zij trekken echter ook samen bij angst en stress.

Bij velen van ons is die spanning daar permanent aanwezig, met vaak een holle rug als gevolg. Een doelmatige bescherming, want zo kunnen we minder goed bepaalde pijn, angst of andere emoties voelen en dus lekker doorgaan. Alleen zijn we dan ook minder gewaar van de fijne gevoelens én kan ons lichaam minder goed presteren. In deze workshop ligt de aandacht op het ontspannen van deze spieren en het afvoeren van afvalstoffen en eventueel ook opgeslagen emoties. Het resultaat is een diepe fysieke ontspanning, meer aarding en gevoelsbewustzijn in je lichaam.

Datum: zaterdag 10 november (N.B. oorspronkelijk was deze dag op zondag 11 november gepland)
Tijd: 10.00-17.00 uur
Kosten: €85
(lunch niet inbegrepen)

Locatie:
Yoga Centrum Rotterdam
Provenierssingel 79b
3033 EJ Rotterdam

Aanmelden: telefonisch of per mail