Organen in hun element

foto: TheElementalWoman.com

Elk seizoen is verbonden met een element en kent een andere energie die je fysiek, emotioneel en spiritueel beïnvloedt. Elk seizoen is ook verbonden met een orgaan-paar, dat het beheer voert hierover in het lichaam. Door eenvoudige taoïstische oefeningen en geleide meditaties ervaar je de beweging en kwaliteiten van de seizoenen fysiek en energetisch in je lijf. Vind je balans.

In de workshops doen we onder meer de meditatie van de Zes Helende Klanken: we geven aandacht aan de vijf yin-organen, ontkrampen spanning in en rondom deze organen waardoor het hele systeem kan ontgiften. Ook is er elke les ruimte voor de Innerlijke Glimlach: we oefenen ons met deze grondhouding in een zachte blik naar onszelf en meer acceptatie van wat zich op dat moment aandient.
De ogenschijnlijk vrijblijvende oefeningen hebben een enorm diepgaand effect: ze reinigen ons lijf en dragen emotioneel en spiritueel bij aan meer balans.

Geïntegreerd in de oefeningen geef ik Taoïstische kennis en inzichten mee en vertel ik over de nauwe verbondenheid van ons lichaam en onze gevoelens met de natuur: de cycli en energie van de seizoenen, de trilling en eigenschappen die wij bestempelen als kwaliteiten en schaduwzijden van de vijf elementen.

Een serie van 3 workshops, die eventueel ook los te volgen zijn.

Eigentijds Festival
op het landgoed van ECOlonie
1 Thietry
88260 Hennezel
Frankrijk

Kosten: klik hier
Aanmelden: klik hier