Ervaringen van clienten

foto: Harli Marten/unsplash

Toen we de sessies begonnen, leek ik te verdrinken in de hoeveelheid werkzaamheden en indrukken van de dag. Ik voelde me constant overweldigd. We pakten steeds één ding aan en de hoeveelheid viel weg. Nu weet ik dat ik iets kan doen en dat geeft rust en vertrouwen. Het heeft me ontroerd hoeveel kracht ik heb: ik kan de veelheid aan. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en kom ik veel zelfredzamer uit deze vijf sessies. Mijn sterke innerlijke criticus smolt en ik kan nu zien, voelen en ervaren dat ik blij kan zijn met mezelf. Ik voel me in mijn kracht gezet, heb weer zelf de regie.
M.I.

 

Ik merkte in mijn dagelijkse leven dat ik de neiging had om gas terug te nemen en niet door te pakken om iets te bereiken. Door Akki’s aanwezigheid en helderheid kon ik bij diepe lagen in mijn onbewuste komen en de innerlijke overtuiging die me beperkte loslaten. Ik voel me tien keer vrijer. Het is alsof er een nieuwe kracht in me is gekomen die me ondersteunt in alle aspecten van leven.
Akki’s aanwezigheid is kalm, niet oordelend, volgend, ruimte gevend. Ze is aanwezig, oprecht geïnteresseerd en stelt verdiepende of verhelderende vragen. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik iets moest. Ze was er helemaal voor mij en mijn proces. Ik kijk terug op een mooi traject.
G.H., coach-therapeut

 

 

Ik heb Akki ervaren als toegewijd, precies, warm, open en betrouwbaar.
B.S., massage-therapeut

 

In zijn geheel heb ik onze sessies als verdiepend, verhelderend en interessant ervaren. Ik voel meer verbinding met het grootse onbewuste, ook meer zachtheid en begrip voor alles wat er leeft in mezelf. Ik herken nu snel wanneer er dezelfde negatieve gevoelens in me opkomen en kan er dan ook iets mee. Super! 
Fijn hoe helder je uitleg gaf en ook soms een eigen ervaring inbracht. Dat gaf een gevoel van verbinding en gelijkheid. Als ik weerstand voelde, gaf je daarin veel ruimte, waardoor ik me veilig voelde en zachter naar mezelf kon kijken. Je creëerde een voor mij  prettige sfeer en tempo.
S.K., coördinator hospice

 

Samen met een aantal personen stond ik voor een beslissing die een grote verandering met zich mee zou brengen. Ik ondervond een hardnekkige weerstand in mijzelf: ik had evenveel redenen om het wel en om het niet te doen, en blokkeerde in mijn advies en beslissing door de uitgesproken negatieve mening van mijn leidinggevende. Ik had de wens dat ik zou weten wat ik wilde en daar bij te blijven.
Ik verwachtte een duwtje in de rug te krijgen met bemoedigende woorden, maar je verraste me door niet meer te zeggen dan nodig was, ik geen duwtje vooruit kreeg, geen bevestiging, geen oordeel of waardering. Wonderlijk genoeg landde ik daardoor helemaal in mijn eigen midden. Je hebt me technieken aangereikt om mijn vraag op een andere manier te beschouwen. Situaties worden daarmee vanuit een nieuw perspectief benaderbaar. Mijn vraag heb ik kunnen verdiepen, kunnen ontrafelen, in een ander perspectief kunnen zien. Ik heb stappen kunnen zetten in een veilige en geborgen context, en uiteindelijk de juiste beslissing kunnen nemen.
E.B., office manager, masseur

 

 

De angst om afgewezen te worden was gigantisch. Ik durfde bijvoorbeeld niet naar bijeenkomsten met collega’s te gaan en liet mijzelf bij voorbaat al vallen (ik ben toch niet goed genoeg). De opdracht voor mijn opdrachtgever was bijna af, hij was een groot fan van mij, vertrouwde mij blind en vertelde dat ook herhaaldelijk. En toch was ik doodsbang het resultaat te tonen. Slapeloze nachten had ik er van.
Ik wist dat die angst van vroeger kwam, ik wist dat ik daar nu niet meer bang voor hóef te zijn. Maar hoe kom je daar van af? Mijn grootste verlangen was dat ik ook goed over mijzelf kon denken en dat ik tevreden over mijzelf kon zijn.
Ik was en ben nog steeds diep onder de indruk hoe je mij letterlijk liet voelen. Enerzijds de emoties van het kind dat dom is en niets kan, en anderzijds de volwassene die zeer capabel is. Na jaren van therapieën heb dit nog nooit eerder gevoeld. Voor mij nog steeds een wonder! Ik heb meerdere mogelijkheden gekregen om met mijzelf om te gaan en kan zo veel meer voor mijzelf betekenen: ik kan de hele wereld aan!
E.M., kunstenaar

 

Ik heb je als stevig ervaren, je weet waar je het over hebt in de Clarity begeleiding. Daarnaast heb ik je gezien als een begeleider die respectvol, begripvol en liefdevol haar werk uitoefent.
I.K., hoofdredacteur

 

Ik voelde ergernis bij de mensen die ik begeleidde: plotseling kwam er dan irritatie op, was mijn geduld verdampt en kon ik de clienten niet meer (aan)horen. Ik wist mij geen raad meer. Ik wilde graag met mensen blijven werken, maar niet ten koste van mijzelf.
Ik vond de voorbeelden die je gaf uit je eigen proces zeer behulpzaam. En de eenvoudige oefeningen om te doen tijdens de sessies die ik geef, maken dat ik uit de kramp kan komen en weer kan werken in het nu.
PD, therapeut

 

“Waarom ik mensen zou aanraden met Akki te werken? Haar aandacht, humor, geduld, uitstraling en rust. En zeker ook het enthousiasme en met hoeveel liefde ze dit doet!”
M.Z., directeur

 

Ik worstelde met mijn onzekerheid en de feedback van collega’s. Ik deed in alles mijn best om het iedereen naar de zin te maken en daarom overrompelden hun opmerkingen me dan ook vaak. Het lukte die te parkeren, maar dan kwamen er gevoelens op waar ik me geen raad mee wist en op een gegeven moment kwam dan de uitbarsting. Dat viel anderen behoorlijk rauw op hun dak en zo kreeg ik een hekel aan mijzelf.

Het is fijn om te weten waar mijn patronen vandaan komen en alle aspecten van mijzelf te snappen. Ik wring me niet meer in allerlei bochten en ga niet meer pleasen. Het lukt me te accepteren dat ik er niet direct van af ben, maar dat ik weldegelijk vooruitgang boek. Ik geef het tijd.
A.T.

 

Mijn telefoon had me lange tijd te veel beet en daar baalde ik stevig van. Overdag, ’s avonds en zelfs in het weekend checkte ik om de haverklap mijn werkmails, keek ik bestanden na die opgemaakt waren of opende -tig apps om de laatste stand van zaken te controleren. Het ging steeds meer tussen anderen en mijzelf in staan en zette de werk-modus steeds opnieuw aan.
De achterliggende reden van dit hoge telefoon- en mediagebruik is aan het licht gekomen en het mechanisme heeft zich meer kunnen ontspannen. Er is veel meer bewustzijn gekomen en ik kan nu de neiging om hem te pakken voelen en er niet aan toegeven. Twee maal per dag open ik nu bewust mijn mail en van de meeste apps staan de meldingen uit.
Ik heb je ervaren als een heel deskundige, zorgvuldige coach. Kan genieten van je zorgvuldigheid, je talent om heel goed voor te bereiden, steeds verbanden te zien en keer op keer takken terug te brengen naar de stronk. Ook met skype kon ik volledig de oefeningen doen en geen moment heb ik iets gemist in ons contact. 

M.B., therapeut, trainer, coach