19 mei 2017

Healing Tao

De oefeningen en meditaties die ik geef, stammen veelal uit de Healing Tao: een verzameling Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grand master Mantak Chia. Tijdens de lessen komen verschillende bewegingsoefeningen (zittend, staand of liggend) en geleide meditaties aan bod.

 

foto: Chris Abney

 

Ik vond healing tao verrassend om te ervaren. Bijvoorbeeld dat visualisatie je krachtiger kan maken. Healing Tao bij Akki is een feest. Vanaf seconde 1 voelde ik me welkom. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, haar warmte voelt weldadig en haar heldere instructies geven prettig houvast. Wat mij betreft is healing tao zoals Akki het inzet een prettige zachte manier om meer over jezelf en je lijf te leren.
N.D., zzp communicatie

 

 

Via Akki heb ik een half jaar geleden healing tao leren kennen. In haar lessen bedient zij op een enthousiaste en innemende wijze lichaam en geest. Met oefeningen, meditaties en soms een klein beetje theorie, precies in de juiste verhouding. Verkwikt en ontspannen en soms ontroerd, stevig geaard en dankbaar ga ik dan na twee uur weer naar huis om de dingen van de dag te doen. Akki werkt aanstekelijk en met aandacht en heeft oog voor haar cursisten. Ik ervaar healing tao van Akki als een welkome aanvulling en ook zachte tegenkracht op mijn stadse leven, waarin mijn hoofd het met regelmaat druk heeft.
Sandra Benschop, coach en therapeut, Rotterdam

Wat ik fijn vind aan Healing Tao is dat je op verschillende niveaus wordt aangesproken en ‘geleid’: de bewegingsoefeningen corresponderen met organen, met kleuren en emoties en afhankelijk van m’n stemming, heb ik me per keer op het een of het ander geconcentreerd. Dat kunnen kiezen tussen die ”belevings-lagen” gaf een prettig gevoel van ruimte.
Akki is een hele goede begeleidster, die door met een verhaal te beginnen iedere keer context en verdieping aan de les gaf. Ze gaf ons altijd een heel welkom gevoel, ook al door de bloemen die er iedere keer stonden. Ze weet een vriendelijke en rustige sfeer te scheppen: er is geen haast, geen competitie en alle tijd voor luisteren en proberen.
L.v.d.L., interim directeur

Healing Tao 3x: Akki deed het zó goed, sprankelend! Het was niet een serie, toch kwam in alle workshops steeds weer iets nieuw leerzaams voor. Heb het zelfs kunnen toepassen in de loop van de week.
deelnemer Eigentijds Festival 2017

 

Wekelijkse lessen:

Leven vanuit je centrum, dinsdagavond, 18.30-19.45 (instromen is altijd mogelijk)

Diepe ontspanning in de psoas, woensdagochtend 9.30-11.00