31 januari 2018

Clarity Proces

Persoonlijke sessies             Trainingen             Clarity Oefengroep

Is er een probleem?
De meeste mensen in Nederland kunnen zich prima redden in het leven: ze hebben werk of een inkomen via een partner, ze begeven zich in meer of mindere mate in het sociale leven, en hebben zo hun ups-and-downs. Geen probleem. Maar als stress je ervan weerhoudt om goed te spreken voor een groep of wanneer je overal enthousiast ‘ja’ tegen zegt terwijl het toch te veel is, dan kan dat je flink belemmeren. Grote kans dat het oude patronen en overtuigingen zijn die maken dat je dit zo doet. Het Clarity Proces kan hierbij goed helpen.

foto: Arno Smit/Unsplash

Wat is het Clarity Proces

Het Clarity Proces verschaft helderheid in je automatismen, beweegredenen, patronen en overtuigingen. Deze creëerde je als kind om je te ontwikkelen en je staande te houden in jouw gezin en omgeving, en daarnaast hebben ze je nog meer goeds gebracht. Bijvoorbeeld al die dingen die je zonder nadenken kunt doen. Zo kun je je met gemak aankleden terwijl je een gesprek voert en heb je in een split second de verkeerssituatie overzien waar je zonder kleerscheuren doorheen laveert.

Je patronen en overtuigingen zijn echter gebaseerd op de situatie toen je jong was en afhankelijk van anderen. Afhankelijk van de zorg van anderen, hun aandacht en hun goedkeuring. De overtuiging dat je nog altijd afhankelijk bent, is diep geworteld en maakt dat een patroon jou soms overneemt in een situatie waarin dat onnodig is of misschien zelfs onhandig. Het brengt bijvoorbeeld een oude angst om in een groep te zijn en je stem te verheffen naar boven of het maakt dat je ‘ja’ zegt om aardig gevonden te worden. Het kan je klein houden, waar dat niet meer nodig is in je volwassen bestaan.

Het Clarity Proces verschaft hier helderheid en vaak uiteindelijk ook de ontspanning om het op een volwassen manier aan te pakken. Het Clarity Proces is ontwikkeld door Jeru Kabbal en biedt een verzameling technieken en zienswijzen die bij elkaar zijn gebracht uit westerse psychologie en oosterse zijnswijzen, en waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Hiervoor kun je workshops volgen of één op één sessies ontvangen.

Voor wie
Voor iedereen die tegen iets oploopt en daar genoeg van heeft. De moeizame samenwerking met een bepaalde collega, bijvoorbeeld, of schroom om iets aan te pakken. Voor iedereen die zelf verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn of haar leven.

Ook mensen die ervaren zijn in het Clarity Proces zijn heel welkom. Misschien zoek je ondersteuning met betrekking tot een bepaald onderwerp, of stel je een bepaalde techniek steeds maar uit om te doen. Soms is het gewoon prettig om gedurende een periode regelmatig je beoefening te doen en daarbij ondersteuning te ontvangen, of is een onderwerp te spannend om er alleen naar te kijken.

Workshops en trainingen
Met Marije Bijlsma geef ik introductieworkshops en driedaagse trainingen op Terschelling. De introductieworkshops die we gaven op Terschelling en in Rotterdam resulteerden in prachtige reacties en ontwikkelingen van de deelnemers. Gun jezelf een inkijkje in je onbewuste besturingsprogramma.

Klik hier voor meer informatie.

If you’d like to participate in an English spoken course, please contact me. 

Persoonlijke sessies
Werk je liever één op één of heb je een andere reden om een persoonlijke afspraak te maken? Bel of mail me dan. We spreken af voor een bepaald aantal sessies of voor een bepaalde tijdsduur (3 maanden of een half jaar). Daarna evalueren we de voortgang en beslis je of je een nieuw onderwerp wilt aangaan of dat we afscheid nemen. Voor we starten, vindt er altijd een intake plaats. Maar heb je ervaring met de Clarity-technieken, dan zouden we na overleg de intake weg kunnen laten.

De sessies vinden in de regel plaats in Rotterdam, maar kunnen na overleg ook elders plaatsvinden.
Spreek je liever digitaal af, dan kan dat via WhatsApp videobellen, Skype of Zoom. (bel of mail me voor de voorwaarden)

Je moet het zelf doen, maar je hoeft niet alles alleen te doen.

Personal sessions can also be done in English. 

Tarieven
Particulier:
Intake en sessie € 90,-
Serie van 5 sessies € 400,-

Zakelijk:
Intake en sessie € 145,- (ex btw)
Serie van 5 sessies € 665,- (ex btw)

Aanmelden
Aanmelden graag telefonisch of per mail.

Voor ervaringen van cliënten, klik hier

Voor ervaringen van deelnemers aan workshops, klik hier.

Voor mijn eigen ervaring, klik hier.