Het Clarity Proces: ervaringen van deelnemers aan workshops

foto Akki Colenbrander


“Voor mij was het belangrijk tijd en ruimte te maken voor mezelf. Stilstaan bij wie ik ben, even uit het dynamische bestaan van de waan van de dag met gezin en werk. Ik had al tijdens recente studies veel met ‘het slimme onbewuste’, maar ben en was op zoek naar meer verbinding tussen hoofd en lijf. Trouw blijven aan mezelf zeg maar. Om in balans te zijn is deze verbinding cruciaal, dat is een belangrijk inzicht van deze training. Dat vraagt onderhoud en ruimte maken in je bestaan.
Ik vond het lastig om te landen. Het eerste avondprogramma hielp daarbij. Een ‘pas op de plaats’ op Terschelling was heerlijk: zonder TV en alle afleiders van je dagelijkse leven.  Ik heb geen tip, er wordt door jullie situationeel ingespeeld op wat je denkt dat goed is en nodig is, in interactie met de deelnemers.”
AK, directeur middelbare school

“Ik zat in een roler coaster en nu voor het eerst ben ik eruit gestapt. Dankzij deze Clarity training. Ik heb heel veel meer rust gekregen, dat is zo fijn. En ik herken het nu ook weer: zo hoort het te zijn. Dat was ik zo lang kwijt en ik voel het nu weer voor het eerst in misschien wel 10 jaar! De workshop heeft mij geholpen om in balans te komen en te luisteren naar mijn eigen ik.”
M.R.

foto Akki Colenbrander

“Mijn inzicht wat ik mee heb genomen, is dat als je de tijd neemt om in jezelf te willen investeren je een hoop kunt bereiken. Waar ik nog altijd profijt bij heb, is dat ik meer nadenk over waarom ik iets doe en dat ik meer over mijn gevoelens praat.”
L.K.

“Het begin van de training vond ik het lastig: ik vroeg me af wat ik daar deed en vond mezelf helemaal niet tussen die andere mensen passen. Ik zag er tegenop wat er naar boven zou komen. Maar voor mij was de hele training een belevenis en uiteindelijk een groot cadeau! De workshop was voor mij precies goed, niet te lang. De verhouding theorie en die weer in de praktijk brengen was goed.
Wat de Clarity training mij heeft gebracht? Veel! Van een persoon die altijd achter de voordeur verbleef naar een vrouw die door de voordeur de wereld in trekt! Ruimte in mijn hoofd en mijn leven om mijn nieuwe ik te ontdekken. Natuurlijk komt de oude ik nog om de hoek kijken, maar dan ben ik toch bij machte om dit om te draaien in positieve zin. Waar ik nog altijd profijt van heb is: Rust! Leven in het hier en nu. Kortom: jullie hebben bij mij een andere vernieuwende en frisse wind laten waaien waar ik nog steeds de vruchten van pluk.”
F.S.

“Aanvankelijk vond ik het lastig om me over te geven of bloot te stellen aan onbekenden, maar dat was snel voorbij. De begeleiding was goed en ik vond het fijn dat jullie vertelden over jullie eigen leven, jullie ervaringen en obstakels; dit nodigt mij ook uit om me open te stellen.
Ik vond het programma top. Er was genoeg afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen. En jullie gaven elkaar de ruimte om in je kracht te staan en elkaar aan te vullen waar nodig.
Ik zou de training zeker aanraden als je meer wilt begrijpen over je onbewuste en de patronen waar je tegen aanloopt en hoe je dit ook in je voordeel kan gebruiken. Een eye-opener was dat veel van mijn gedrag zich onbewust afspeelt. Het interessante vond ik dat je hier contact mee kan maken en dat er praktische tools zijn die helpen om je bewust te worden van je onderbewuste.”
A.T., Hogeschool InHolland

Ik heb het Clarity Proces ervaren als een milde en vriendelijke manier om in contact te komen met jezelf en je automatische piloot. Het is verbazingwekkend hoe diep je kan gaan in jezelf, in twee dagen en met zo weinig hulpmiddelen. Ik ben jullie nog steeds erg dankbaar daarvoor. De theorie vond ik zeer toegankelijk en gebruik ik nog bijna dagelijks.
Er ligt een hele wereld aan mijn voeten, klaar om te worden ontdekt! Dat kon ik echt ervaren aan het eind van de workshop. Een andere mooie conclusie was: ik hoef niet meer onzeker te zijn, alles zit in mij. Alles wat ik nodig heb om een evenwichtige volwassene te zijn, zit al in mij. Zoals in het zaadje van een bloem, ook al alle informatie zit om tot een mooie, kleurrijke bloem te komen. Dat vond ik een heel mooi inzicht!
Ik heb ook zeker het voornemen om nog een keer zo’n Clarity training te gaan doen en ik kan de Clarity workshop aan iedereen aanraden. Het is een milde en vriendelijke manier om in contact te komen met jezelf.”
J.W., NPO Radio

foto Akki Colenbrander

“Ik vond het een plezier om met jullie als trainers deze twee dagen aan de slag te gaan. Een mooi opgezet programma met heldere lijnen, voldoende tijd voor alles maar tegelijk ook wel de vaart er in houdend. En de uitleg van de theorie aan het begin, werkt heel goed: prettig, dat je weet waarover het gaat.”
F.d.G., life-coach

“Belangrijk voor me is dat ik met mildheid met mijzelf kan omgaan ipv als een slavendrijver. Door een eenvoudige tool kan ik zo uitrafelen hoe mijn automatische piloot nog tegenwerkt en hoe het mogelijk kan en wil meewerken. Ik ben sowieso veel rustiger en milder naar mezelf geworden; meer op de flow, mede hierdoor.”
C.v.d.S., craniosacraal-therapeut

“Ik heb er een vriendin bij gekregen. Ik heb mijn man, hoeveel ik ook van hem houd, niet een moment gemist: ik vond het fijn alleen te zijn, alleen ergens te gaan eten. Het is fijn met mezelf.
Clarity is een proces waarbij je inzicht krijgt in de rol van het onderbewuste op je huidige functioneren. Je krijgt tools in handen om daarmee in contact te komen. Je leert en ervaart het belang van het uit je ‘denkwereld’ stappen en meer in het ‘nu’ te leven.”
C., Intern Begeleider basisschool (na de introductieworkshop)

“Deze tweede keer is heel fijn en speciaal voor mij geweest. Ik heb letterlijk mogen voelen hoe het is als je “echt” aanwezig bent en niet met je hoofd elders zit. Wat een verschil!
Het viel me op dat er best wel veel veranderd is voor mij in de periode tussen de introductieworkshop een jaar geleden en de training nu. Ik zorg beter voor mezelf, ik ben milder naar mezelf geworden, ik herken mijn triggers beter, heb meer aandacht voor het “nu” en ik ben meer in contact met mijn lijf.
Door deze training heb ik nu tools in handen om weer verder te kunnen. Het leven is daarbij een prachtige speeltuin, waarbij ik mag oefenen, uitproberen en spelen.”
E.C., Intern Begeleider basisschool (na de training)

“Met meer rust de dingen doen die ik wil doen en toch krijg ik alles gedaan. Zo bijzonder.”
R.S.

“Ik kan de training echt aanbevelen vooral ook omdat het een aantal dagen is. Je kunt niet ‘ontsnappen’…”
E.V., psycholoog

“Wat belangrijk voor mij was zijn de handvatten en nieuwe technieken die altijd voorhanden zijn om zelf mee aan de slag te gaan. De inzichten en technieken uit deze workshop zijn een leidraad in mijn dagelijkse leven geworden. Ik heb ontdekt dat ik niet meer onzeker hoef te zijn, dat ik alles al bij me heb. Ik besteed nu echt tijd aan dingen die ik steeds nog niet aanging, maar nu wel.”
I.K.

“Wanneer ik mij angstig voel en de technieken toepas, wordt ik rustiger. Ik durf beter aan te geven wat ik wil en ben meer trouw aan mijzelf.”
H.d.B.

“Wat ik heb ontdekt is dat ik, alhoewel ik dit jaar 50 jaar word, nog steeds kan reageren op situaties op een wijze die ik in mijn kindertijd heb geleerd. Clarity heeft me duidelijk gemaakt dat ik kan kiezen om het anders te doen. In de workshop heb ik ervaren hoe ik een negatieve gedachte of gevoel kan vervangen door een positief en licht gevoel en dit was waarachtig magisch.”
K.S.

foto Akki Colenbrander

“Als je diep met jezelf wilt werken: dit is een manier om op een zachte manier een paar dagen naar binnen te kijken en te transformeren.”
M.G., hypnotherapeut

“Waarom ik mensen zou aanraden met Akki te werken? Haar aandacht, humor, geduld, uitstraling en rust en zeker ook het enthousiasme en met hoeveel liefde ze dit doet!”
M.Z., directeur softwarebedrijf

“Akki heeft een hoop kennis en ervaring wat ze op een persoonlijke manier deelt met de groep. Ook erg goed is haar eigen persoonlijke energie: hoe ze iets brengt is erg prettig. En haar humor vind ik top!”
M.O., GGZ

 

Voor ervaringen van cliënten, klik hier. 

Voor mijn eigen ervaring, klik hier.