14 mei 2017

Akki

Mijn naam is Akki Colenbrander, geboren in 1972. Na een pittige baan als projectmanager en adjunct-directeur, een miskraam en een burn-out werd me duidelijk dat ik mijzelf de vernieling in hielp.

In 2010 begon ik aan mijn Clarity Proces en startte ik met Healing Tao. En inmiddels kan ik stellen dat het mijn leven heeft veranderd. Ik ben nog altijd een partner, een moeder. Ik werk nog altijd snoeihard. Maar nu met meer zachtheid naar mijzelf. Ik kan vertragen. Heb veel meer vertrouwen. En ja, ik stink er nog steeds zo nu en dan in, maar herken het veel eerder om vervolgens gas terug te nemen of een andere weg in te slaan.

O

Passie

Ruim 10 jaar geef ik les aan groepen, ruim 5 jaar begeleid ik mensen één op één. Meer dan 400 deelnemers heb ik inmiddels mogen gidsen. Zij zijn na afloop opener, blijer, en meer ontspannen. En soms is de spanning opgelopen en gaan ze naar huis met meer inzicht.


Er zijn weinig dingen waaruit ik zo veel voldoening en dankbaarheid haal, als uit het begeleiden van mensen op hun persoonlijke ontdekkingstocht. Samen gaan we op pad, trekken we door de regen, passeren we bloedstollende ravijnen en doen we de mooiste oases aan.

Ben je geïnteresseerd om een training te volgen of wil je een aantal sessies persoonlijk begeleid worden, neem dan contact met me op.

O

Clarity en Tao

Ruim 20 jaar ben ik actief op het pad van zelfontplooiing. Steeds verfijnder voelen in mijn lichaam, met een zachtere blik kijken naar mijzelf, en vooral: wakker worden uit de hypnotiserende droom met bijbehorende aannames en dogma’s. Ik kan met zekerheid stellen: Clarity heeft mijn leven drastisch veranderd. Zonder Clarity had ik alles wat ik de afgelopen jaren heb aangepakt en neergezet, niet kunnen doen. En zeker niet op deze ontspannen en heldere manier. Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken.

Toen ik doorkreeg dat ik niet aan mijzelf hoef te sleutelen en dat er niets bij of af moet, en dat er niets ‘mis’ is met mijzelf, viel er een berg ‘werk’ van mijn schouders. Ja, het proces is soms behoorlijk confronterend en nee, ik heb niet altijd zin om mezelf op te helderen. Maar het helpt enorm om regelmatig even stil te staan en te peilen hoe het is en waar zorgen, angsten en oordelen vandaan komen. Om dan weer te zien wat er werkelijk is en nodig is.

Hoe fijn zou het zijn als je wat meer ontspannen door het leven kan gaan? Als Healing Tao-docent nodig ik je lichaam uit om tot ontspanning te komen. Als Clarity-trainer vraag ik je onderbewuste als ingang daarvoor. Want als je onderbewuste zich veilig weet en je oude patronen en overtuigingen zich minder hard opdringen, dan laat het de houding van vluchten-vechten-bevriezen beetje bij beetje varen en ontspant het hele systeem meer en meer. Je staat steeds bewuster in het leven. Keuzes maken vanuit deze staat van zijn, wordt zo lichter. En het lichaam mag meer en meer landen in haar natuurlijk ontspanning.

Ik deel de kennis van de psoas en het fysieke lijf die heb opgedaan bij Inge Maassen, Dirkje Veltman, Birgit Haberkamp en Barry Spendlove (vanuit de Healing Tao) en van Liz Koch (vanuit zeer diverse achtergronden). En ik verweef er informatie en inzichten door van Taetske Kleijn uit het Clarity Proces (over de kracht van het onderbewuste, hardnekkige patronen en onbewuste drijfveren). Je ontvangt nu en dan wat theorie om eea beter te kunnen plaatsen, maar de nadruk ligt op het zelf ervaren.

Kom uit de kramp en ervaar hoe het leven werkelijk is.

Bel of mail me voor het maken van een afspraak of als je vragen hebt.

O

Yin en Yang – denken en voelen – mind en lichaam

In mijn persoonlijke ontwikkeling en in m’n werk zou je het Clarity Proces kunnen zien als het yang. Het heeft als ingang de mind. Het is redelijk doelgericht. Ontwikkeld door de Westerse psycholoog Jeru Kabal. Goed te volgen en te begrijpen.

De Tao daarentegen is meer yin. Het heeft als ingang het lichaam. Hoewel veel ervan helder en met het boerenverstand te begrijpen is, gaat een groot deel ervan over niet-weten. Over voelen, ervaren, belichamen. Het is ontwikkeld door wijze mannen en vrouwen uit het Oosten.

Zowel het Clarity Proces als de Healing Tao brengen je dichter bij je kern. Schonen ballast in je op. Behouden wat van waarde is en laten varen wat jou niet meer dient. Beide stromingen willen je laten leven in het nu. Je natuurlijke zelf zijn. Beide zijn processen waarmee je je leven lang kunt verdiepen. Op een zachte manier. Komen tot jouw kern.

Kijk hier voor ervaringen van deelnemers.
Klik hier voor links.

O

Om aan te melden of voor meer informatie:
Akki Colenbrander
06-2123 6701
akkicolenbrander at hotmail.com

O

Trust the Process