Leven vanuit je centrum

foto: Echo Grid/Unsplash

Deadlines, altijd bereikbaar, delivery on demand: of je nou een baan hebt of niet, we lijken continu beschikbaar te moeten zijn en er wordt steeds iets van ons gevraagd. Toch is het mogelijk om te leren beter bij jezelf te blijven en telkens terug te keren naar je eigen centrum.

In deze serie leer je oefeningen die je makkelijk thuis of op het werk kunt doen: ze zijn eenvoudig en hebben een diepe uitwerking.

Ieder van ons laat het hoofd wel eens gek maken of raakt afgeleid door de smartphone of een vraag van buiten. De kunst is, om je dan even te herpakken: terug naar jezelf, aarden en voelen wat ook al weer goed is voor jou. Daar gaan de oefeningen over, de meeste zittend of staand. Aan het eind van de les besteden we liggend aandacht aan de psoas, om diep in het lichaam ons centrum te ontspannen zodat je van daaruit krachtiger kunt leven.

De series zijn los te volgen, maar mensen die een heel jaar aan deze lessen deelnemen, geven aan dat er ook voor hen voldoende variatie en verdieping is. En soms is een ‘stok achter de deur’ gewoon heel lekker om zo aan je wekelijkse moment ontspanning te komen.

Heb je deze cursus al eens eerder gevolgd en wil je wat meer verdieping, kijk ook eens bij Lichaam en emoties in balans.

4 lessen van 75 minuten
Dinsdagen: 18.30-19.45 uur
Serie 1: 3, 10, 17 en 24 sept.
Serie 2: 5, 12 en 26 nov., 3 dec.
Serie 3: 10 en 17 dec., 14 en 21 jan.

Kosten: €48 per serie

Locatie:
Gimsel Academy/Groene Passage
Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam
(dojo Opaal, bovenaan de ‘wenteltrap’)

Aanmelden: via de website van Gimsel Academy