Vijf elementen: Harmoniserende chikung

foto: Ryan Loughlin/Unsplash

Deze staande meditatie is een serie bewegingen met een vaste volgorde van vijf fases. Het brengt de vijf elementen in en om jou in beweging en laat je systeem daarop mee resoneren. De Harmoniserende Chikung brengt je uit je hoofd, in een zalige flow én het harmoniseert de hersenhelften, de emoties en je fysieke gestel.

Voel de bewegingen die de aarde onder Ecolonie maakt. Ervaar de stroming van het water in de grond of dat naar Forge Neuve stroomt. Laat de groeikracht van de bomen rondom je inspireren en groeien. Laat zon- en vuurkracht je hart bewegen en lijn je uit dankzij de metalen in en boven dit terrein. Dit jaar nodigen we de krachtige elementen van Ecolonie uit om die in onszelf eraan te herinneren wat hun oorspronkelijke trilling ook al weer was. Laten we onszelf opnieuw aan hen ijken.

Metaal, water, hout, vuur en aarde. Alles is altijd aanwezig. Sommige plekken hebben meer van het een dan van het ander. Elk mens heeft het in zich, ieder in een andere verhouding. Om zich tijdens dit leven te kunnen ontwikkelen naar een mooi evenwicht, waarin alle elementen met elkaar in balans zijn. Zo zijn we allemaal onderweg, houden we ons bezig met één of met uiteenlopende zienswijzen en beoefeningen, en streven we ernaar bij die kern terecht te komen waar we in harmonie zijn met de realiteit in en om ons heen.

“Heel stil van binnen.”
-deelnemer Eigentijds Festival 2019-

Eigentijds Festival 
Data: 30 juni t/m 7 juli 2018
Locatie: op het landgoed van ECOlonie
1 Thietry
88260 Hennezel
Frankrijk

Kosten: klik hier
Aanmelden: klik hier