Healing Tao: Innerlijke Glimlach

Healing Tao biedt eenvoudige bewegingen en strekkingen (chikung), die blokkades, ontstaan door stress of een ongezonde leefstijl, in evenwicht kan brengen. Zo kan de energie weer stromen waardoor je op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak meer harmonie ervaart. Om het geen gymnastiek te laten zijn, maar tot wezenlijke diepte te komen, is een staat van zijn nodig voor je de verschillende chikung aanvangt: de Innerlijke Glimlach. In deze workshops leer je wat de Innerlijke Glimlach is en hoe je deze zachte staat van zijn kan bereiken en toepassen op drie verschillende gebieden in je lichaam.

Workshop Innerlijke Glimlach voorste lijn: de vijf yin organen
In deze workshop staan de vijf elementen en de daarmee verbonden vijf yin organen centraal. Je doet zachte oefeningen die resoneren tot deze organen en beoefent je in het toepassen van de Innerlijke Glimlach van deze gebieden. Het resultaat is een diepe ontspanning op orgaanniveau en een zeer tevreden gevoel.

Workshop Innerlijke Glimlach middelste lijn: de spijsvertering
Voeden, verwerken en verteren zijn het thema in deze workshop. Daarvoor is het nodig om liefdevol aanwezig te zijn in dit moment, met alles wat zich aandient. Want alleen dan kan je jouw ervaringen verwerken, in dankbaarheid behouden wat jou voedt en vrijgeven wat je niet meer dient. Met zachte oefeningen activeer je je spijsverteringsorganen en in de Innerlijke Glimlach Meditatie aan het einde breng je er op een lichte manier balans. Je bent meer geaard en gecentreerd, en gaat ruimer en met een gevoel van opluchting weer naar huis.

Workshop Innerlijke Glimlach achterste lijn: centraal zenuwstelsel
De rug komt in deze workshop heerlijk aan zijn trekken. De oude Taoïsten zagen al dat een soepele rug een must is voor een goede gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. Met zachte oefeningen laat je de vloeistoffen in de ruggengraat beter stromen en breng je je hersenhelften meer in balans. Dit komt het centrale zenuwstelsel ten goede. Na afloop ben je meer ontspannen, gecentreerd en energieker vanuit een kernbewustzijn.

WORKSHOPS
9 september Voorste lijn: de vijf yin organen
28 oktober Middelste lijn: de spijsvertering
9 december Achterste lijn: centraal zenuwstelsel

TIJD
zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

LOCATIE EN AANMELDEN
Gimsel Academy
Mariniersweg 9 (in de Groene Passage)
3011 NB Rotterdam
dojo Amber (trap af bij de Wereldwinkel)

PRIJS
1 workshop van 2 uur: € 35


Healing Tao is een verzameling van Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grootmeester Mantak Chia.