Healing Tao: verschillende workshops

Healing Tao biedt eenvoudige bewegingen en strekkingen (chikung), die blokkades, ontstaan door stress of een ongezonde leefstijl, in evenwicht kan brengen. Zo kan de energie weer stromen waardoor je op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak meer harmonie ervaart. Er zijn verschillende manieren om dat te bereiken: door zittende of staande mediaties en chi kungs, of door eenvoudig centerende en aardende chi kungs te doen.

Workshop meditatie van de Zes Helende Klanken

Ervaar de diepe ontspanning na het doen van deze basismeditatie van de Healing Tao: de Zes Helende Klanken. Dit zijn zes houdingen met strekkingen van de meridianen die zacht, maar diep werken op de organen. Onze verschillende emoties huizen in deze organen en door de strekking en ontspanning komen vastgezette emoties vrij. Tijdens het doen, ontvang je meer over de taoïstische principes achter deze meditatie. Vergroot je bewustzijn van je lichaam en emoties en breng ze in deze meditatieve workshop in balans

Workshop Harmoniserende Chi Kung
Deze staande meditatie is een serie bewegingen met een vaste volgorde van vijf fases. Het brengt de vijf elementen in en om jou in beweging en laat je systeem daarop mee resoneren. De Harmoniserende Chikung harmoniseert bovendien de hersenhelften, de emoties en je fysieke gestel. Het brengt je uit je hoofd en in een zalige flow.

Workshop Centeren en aarden
Aarden is het afvoeren van je lichaamsgewicht, emoties en gedachten naar de grond. Als je aardt, voel je je steviger en veiliger. In deze workshop maken we door middel van zachte oefeningen je gevoelsbewustzijn wakker en versterken dat. Als je zo meer contact krijgt met je lichaam, kan het zich vaak beter ontspannen. Vervolgens ga je vanuit dit aarden op zoek naar je centrum. Zodat je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal dichter bij jezelf komt en je ontspannen maar toch sterker de stormen om je heen kunt trotseren.

WORKSHOPS
zaterdag 3 februari: Meditatie van de Zes Helende Klanken
zaterdag 20 april: Harmoniserende Chi Kung
zaterdag 29 juni: Centeren en aarden

TIJD
zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

LOCATIE EN AANMELDEN
Gimsel Academy
Mariniersweg 9 (in de Groene Passage)
3011 NB Rotterdam
dojo Amber (trap af bij de Wereldwinkel)

PRIJS
1 workshop van 2 uur: € 35


Healing Tao is een verzameling van Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grootmeester Mantak Chia.