Een daad van liefde voor jezelf

Psoas water bewustzijn Veda Austin liefde

“Water is als de handschoen om de hand van Bewustzijn”, zei Veda Austin in een interview dat ik beluisterde op een van die regenachtige dagen deze zomer. Ik zag het direct voor me, hoe water de stof is, de brug tussen wat wij zintuiglijk ervaren kunnen en het grotere Bewustzijn om ons heen. In het Taoïstische systeem is water verbonden met de nieren, en met voorouders en eerdere levens. Water als drager van informatie en zo kan water je ook in contact brengen met de Bron.

Wie in de diepte van het water durft te gaan, vindt in de stilte daar beneden Wijsheid. Wijsheid die niets te maken heeft met wat je met je gezonde verstand zou kunnen bedenken. Maar Wijsheid die neigt naar woorden als waarheid en waarachtigheid. Een weten voorbij het denken. Bewustzijn.

Voor mij zijn oefeningen die te maken hebben met de psoasspieren een prachtige ingang om me met het water en dit diepere weten te verbinden. Vertragen, voelen, aanwezig zijn. Een zucht van verlichting en enorme geeuwen laten je weten dat het lichaam begonnen is met ontspannen en zich te openen naar diepere lagen.

Door ruimte te maken, geef je ruimte aan dat wat nu nodig is. Zonder te weten wat. Bewust het niet weten in gaan. Niet altijd makkelijk, want graag hebben we het heft in handen, willen we snappen hoe en wat. Vertragen confronteert ons akelig met onszelf en met dingen waar we hard aan voorbij probeer te hollen. Maar de tijd nemen en bij jezelf blijven, ook daar waar het lastig is, is iets waar je systeem diep van binnen naar hunkert en wat het vroeger ontbeerd heeft. En nu kan je het jezelf geven.

En dat is een daad van liefde naar jezelf.

Wil jij ook wat liefdevoller zijn naar jezelf?

Op 22 januari starten de psoaslessen op maandag weer. Ik ben benieuwd wat er dan weer omhoog komt. Het ligt altijd aan het moment wat zich wil tonen en aan wat er speelt bij de deelnemers in de groep. Daar haak ik op in. Plannen zat, maar ik stel me met liefde open om te luisteren en om te doen wat nodig is in het moment, met de wijsheid die dan opborrelt.

Schrijf me een e-mail op akkicolenbrander @ hotmail.com en meld je aan!

.

beeld: Nisachar