Bewegen met de seizoenen: zomer

foto: Javier Canada

Warme dagen met schitterende zonsondergangen: de natuur is op haar uitbundigst in de zomer. In elke workshop van ‘Bewegen met de seizoenen’ leer je de kwaliteiten van één specifiek seizoen (element) kennen in je lijf.

Ons lichaam is nauw verbonden met de natuur. Door eenvoudige taoïstische oefeningen (chikung) en geleide meditaties ervaar je de beweging en kwaliteiten van elk seizoen fysiek en energetisch in je lijf. De subtiel verweven theorie voert je dieper het bevatten van dit element in.
De zomer is verbonden met het element vuur en met het hart. Aan bod komen daarom oefeningen die de warmte van het hart reguleren, soms aanwakkeren dan weer afkoelen. Liefde en haat, onrust en ook een diepe stilte passen bij dit element.

Deze workshop en de workshop Zomer Koken in de week erna vullen elkaar perfect aan: het seizoen uitdiepen in beweging en kennis, en vervolgens aan de slag met ondersteunende voeding uit het seizoen, waarmee je balans kunt maken in je eigen conditie.

Ik geef twee workshops Bewegen met de seizoenen: Lente en Bewegen met de seizoenen: Zomer.
Deze lessen sluiten perfect aan op de kookdemonstaties van Ilonka Cirk met de titels Lente Koken en Zomer Koken.
We hebben ook een leuke combinatie aanbieding: Bewegen én Koken in de Lente of Bewegen én Koken in de Zomer.
Bewegen met de seizoenen: Zomer
woensdag 31 mei 2017
van 19.45 tot 21.45 uur

Gimsel Academy
De Groene Passage
Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam