9 juni 2020

Trainingen Clarity Persoonlijk Leiderschap

Je ervaart de wereld en jezelf met de mindset van het kind dat je vroeger was. Dat denkt dat de gevaren die bij die mindset horen, er nu nog altijd werkelijk zijn en past de strategieën die er bij horen dagelijks toe. Onbewust word je op deze manier gestuurd en op een bepaalde manier beperkt. In deze trainingen leer je enerzijds te achterhalen hoe en waarom die mindset zo in elkaar steekt. Anderzijds leer je hoe je de kracht van het nu kan inzetten om de wereld en jezelf te zien zonder al die projecties. En die helderheid geeft je de vrijheid die past bij je volwassen zijn.

de aanleiding

Een gesprek met een collega raakt je diep. Je hebt je stellig iets voorgenomen, maar het lukt je niet om je eraan te houden. Of je hebt een besluit goed en rationeel doordacht, maar voelt je er toch slecht over. Hoe dat komt? Je hebt geen idee. We weten vaak meer van onze smartphone dan over ons eigen besturingssysteem.

Je ervaart de wereld en jezelf met de mindset van het kind dat je vroeger was. Dat denkt dat de gevaren die bij die mindset horen, er nu nog altijd werkelijk zijn en past de strategieën die er bij horen dagelijks toe. Onbewust word je op deze manier gestuurd en op een bepaalde manier beperkt.

persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de leiding overnemen van de automatische piloot die aan het roer staat van jouw persoonlijke patronen en gewoonten. Het laat zien wat jouw unieke drijfveren en valkuilen zijn en geeft je de regie terug. Dat kan zijn in je werk, maar ook privé, in je relatie of op andere vlakken in je leven.

trainingen

De driedaagse training biedt een eerste kennismaking met het Clarity-gedachtegoed en reikt je een aantal eenvoudige tools aan. Je zet de eerste stappen om in te zien waar jouw patronen, aannames en drijfveren vandaan komen, en hoe het mechanisme werkt dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt.

Heb je wel eens van een intensive gehoord? Zo’n training die in werkelijkheid een snelkookpan is? Deze achtdaagse Clarity Persoonlijk Leiderschapstraining laat het Clarity-gedachtegoed diep inzinken en biedt je alle basis tools van het Clarity Proces. Ontdek waar jouw patronen, aannames en drijfveren vandaan komen, en hoe het mechanisme werkt dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt. Je krijgt alle tijd om een band op te bouwen met dat deel in jezelf. Je leert enerzijds te achterhalen hoe en waarom die mindset zo in elkaar steekt. Anderzijds leer je hoe je de kracht van het nu kan inzetten om de wereld en jezelf te zien zonder al die projecties. En die helderheid geeft je de vrijheid die past bij je volwassen zijn.

Met iedere workshop die je doet, versterk je de geleerde technieken. De theorie wordt opgefrist en verdiept, net als jouw begrip en kennis van jouw eigen interne programma’s. En niet alleen jouw bewuste zijn, maar ook -en dat is heel belangrijk- jouw onderbewuste. Dat deel dat jouw overlevingsmechanisme is en achter de schermen (lees: onbewust) aan de touwtjes trekt, wil niets liever dan jou in veiligheid houden. Het is angstig en achterdochtig, en het verdient jouw aandacht, begrip en liefdevolle houding om zachtjes begeleid te worden in dit proces.

Overigens kan je de achtdaagse training prima volgen zonder de introductie gedaan te hebben. En vele deelnemers volgden dezelfde workshops vaker om hun proces en zelfkennis te verdiepen.

“Je sjouwt in je leven een enorme ballast met je mee aan gedachten over de ander. Via het Clarity Proces kan je daar los van komen, om jezelf als een zelfstandig wezen de ruimte te geven.”

-deelnemer-

hoe doe je dat?

Dat is allemaal mooi gezegd, maar hoe bereik je dat? Wil je leven vanuit je eigen kracht, dan moet je eerst bij jezelf naar binnen om de automatische piloot te vinden, moet je jouw persoonlijke programma’s leren kennen en leren omgaan met de programmatuur. De methode is mild en leert je eenvoudige tools om zelf aan de slag te gaan. En al werken we in een groep, je volgt altijd jouw eigen route.

“Het was een unieke ontdekking om met mijn automatische piloot aan de praat te komen. Dit is een grote ommekeer geweest in het anders naar mijzelf kijken en met mijzelf omgaan.”

-deelnemer-

ruimte en vrijheid

De training biedt een radicaal andere kijk op het mechanisme dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt. Een milde methode die zich richt zich op een diepere laag, die je werkelijk gaat ervaren. Dat werkt verhelderend en biedt inzichten waarmee je echt verder kunt. Je ervaart hierdoor een enorme ruimte en vrijheid.

“Het is bijzonder om over je gêne te stappen. Wat we leerden in de training is iets wat we ongewoon zijn en wat tegelijk zo natuurlijk is.”

-deelnemer-

doelgroep

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die de leiding over zijn of haar eigen leven wil nemen in plaats van te varen op de automatische piloot. Voor de een is dat persoonlijk leiderschap nemen in het werk, voor een ander in de relatie of familie.

Ben jij bereid naar jezelf te kijken en daarmee het risico te nemen op een gelukkiger leven? Meld je dan nu aan! (bij voorkeur per mail: akkicolenbrander @ hotmail.com)

Datum en locatie

“Clarity Persoonlijk Leiderschapstraining laat je ervaren dat je je vrij kunt en mag voelen en dat je daar niemand mee schaadt. Integendeel je viert ‘t leven en mag er van genieten.”

-deelnemer-

“Ik ben meer trouw aan mezelf.”

-deelnemer-

Datum en locatie

Trainers

Marije Bijlsma en Akki Colenbrander
twee- en driedaagse trainingen
Katrin Beyer-Erstmann en Akki Colenbrander
achtdaagse trainingen in het Duits (Nederlandse training met Akki alleen)

Datum en locatie

Praktische informatie

Driedaagse trainingen

DATA
25 t/m 28 juni 2024, Rotterdam
26 t/m 29 september, Rotterdam
28 t/m 1 dec 2024, Rotterdam
20 t/m 23 januari 2025, Terschelling

TIJDEN
eerste dag: 19.00-21.00
tweede en derde dag: 09.00-17.30
laatste dag: 09.00-16.00

PRIJS
Training: €595 excl. btw en incl. cursusmateriaal
Het Dana Clarity Fonds ondersteunt mensen die graag het Clarity Proces volgen, maar er op dit moment de financiële middelen niet voor hebben.

Overnachten op Terschelling en in Rotterdam en omgeving: beide locaties hebben ongelofelijk veel accomodaties: van lekker low budget tot duurder. Je kunt een kamer in een hotel nemen, een appartement huren of ook een heel huis(je). En er zijn legio b&b’s. Voor tips: neem even contact met ons op.

Aanmelden

Bij voorkeur per mail:
akkicolenbrander @ hotmail.com


Voor meer informatie:
Akki Colenbrander
akkicolenbrander @ hotmail.com
06-2123 6701

..

Achtdaagse trainingen

DATA
24 t/m 31 mei 2024, Altena Duitsland (taal: Duits)
8 t/m 15 november 2024, Altena Duitsland (taal: Nederlands)

TIJD
Start: vrijdag 17.00
Einde: vrijdag 13.00

PRIJS
Training incl. overnachting en volpension: €1034 excl. btw
Datum en locatie

WEITERE INFORMATIONEN
Fur weitere Informationen auf Deutsch, bitte klicke hier.
Datum en locatie

Aanmelden

Bij voorkeur per mail:
akkicolenbrander @ hotmail.com


Voor meer informatie:
Akki Colenbrander
06-2123 6701

training gecombineerd met coaching

Wil je de technieken en je inzichten uit de training nog beter verankeren in jouw werk en dagelijkse leven? Breid dan deze training uit en kies voor persoonlijke coaching persoonlijke coaching. Live of via Skype/Zoom.

Garantie en advies

We doen ons uiterste best om onze trainingen door te laten gaan. Bij een gering aantal deelnemers zullen we in overleg de aanbieding enigszins wijzigen. Dat kan betekenen dat we uitwijken naar een andere locatie, een dagdeel minder werken of dat er één trainer in plaats van twee de groep leidt.

We adviseren alle deelnemers om de avonden vrij te houden. De training kan e.e.a. losmaken en dat heeft ruimte nodig

Nog even op een rij:

Driedaagse introductietraining

De driedaagse introductietraining is bedoeld om kennis te maken met gedachtengoed en met een aantal basisoefeningen van het Clarity Proces. Het is een praktisch en nuchter proces. En ook nog eens diep spiritueel. De methode is mild en respectvol.

In de driedaagse komt het volgende aan bod: 

 • functie en werking van het onderbewuste 
 • de impact die het onderbewuste heeft op jouw leven 
 • de verwevenheid van jouw verleden met hoe je nu functioneert, denkt en voelt 
 • het belang van jouw bewustzijn in dit hele verhaal 
 • 3 korte en langere meditaties die je zelf thuis kunt doen (de langere leer je niet in mijn sessies)
 • een praktische tools om met je onderbewuste in gesprek te raken (deze leer je niet in mijn sessies) 
 • een eenvoudige oefening om met je onderbewuste te werken voor o.m. ontspanning en meer inzicht
 • een zachte methode om met jezelf en je onbewuste deel om te gaan 
 • zelf kunnen achterhalen wanneer en waarom jouw persoonlijke patronen zijn ontstaan (deze techniek leer je niet in de sessies)
 • een techniek om deze oude patronen te deprogrammeren (deze techniek leer je niet in de sessies)
 • een extra tool om met je onderbewuste in gesprek te raken
 • een extra meditatie ter ontspanning, eenvoudig thuis zelf te doen
 • diverse oefeningen en meditaties om je te verbinden met het moment

 Wat het kan brengen: 

 • meer inzicht in jezelf en jouw persoonlijke patronen en belemmerende gedachten 
 • meer inzicht in het waarom van de emoties die jij ervaart 
 • leren ontspannen van jouw persoonlijke patronen 
 • fysiek en mentaal meer ontspannen 
 • de kracht van het Nu ervaren

De driedaagse trainingen in de Randstad geef ik zelf, dezelfde trainingen op Terschelling doe ik samen met mijn collega en maatje Marije Bijlsma. Mocht je vragen hebben, bel of mail me gerust. Ook als je advies of tekst nodig hebt om een training bij je werkgever in te dienen tbv scholingsbudget.

Achtdaagse training

Deze intensive van maar liefst acht dagen neemt je stapje voor stapje mee in het gedachtengoed van het Clarity Proces en leert je alle basistools grondig, zodat je die thuis zelf kan beoefenen. Doel van dit proces is, om vrij te zijn van het verleden en je projecties, en te ontdekken wie jij in wezen bent. Je natuurlijke, volwassen capaciteiten komen zo naar boven en je leeft je leven met minder geploeter en geknok, maar juist met meer gemak. Het is een praktisch en nuchter proces. En ook nog eens diep spiritueel. De methode is mild en respectvol.

In de achtdaagse training komt het volgende aan bod: 

 • alles wat ook de driedaagse training aanbiedt, plus:
 • een extra ademmeditatie
 • een extra oefening om te achterhalen welke herinneringen jou tot handelingen pushen
 • een variatie op deze oefening
 • een regressie oefening
 • een oefening om je gedachtenwereld en emoties lichter te maken
 • extra oefeningen om je te verbinden met het Nu
 • meer oefening met alle tools, zodat je er thuis zelfstandig mee aan de slag kunt

 Wat het kan brengen: 

 • alles wat ook de driedaagse training aanbiedt, plus:
 • inzicht in onderliggende behoeften die jouw handelen sturen
 • dieper begrip van en compassie met de saboteur in jou
 • beter kunnen omgaan met angsten en zorgen
 • opluchting ervaren en perspectief hebben
 • meer realiteitszin
 • meer en dieper contact met het hier en Nu

De achtdaagse training is prima te doen zonder de introductie van twee dagen te hebben gevolgd. En alle trainingen kun je meerdere malen volgen, voor meer verdieping en verankering in je systeem. Ervaring leert, dat bij elke training die je volgt, je weer nieuwe dingen oppikt en andere of verdiepte inzichten mee naar huis neemt. We raden dan ook aan om de trainingen vaker te volgen.

De achtdaagse training in het Nederlands geef ik zelf en dezelfde training in het Duits samen met mijn collega Katrin Beyer-Erstmann.

Mocht je vragen hebben, bel of mail me gerust. Ook als je advies of tekst nodig hebt om een training bij je werkgever in te dienen tbv scholingsbudget.

Lees de ervaringen van cliënten, klik hier

Voor ervaringen van deelnemers aan workshops, klik hier.

Voor mijn eigen ervaring, klik hier.