30 maart 2023

Driedaagse trainingen Clarity Persoonlijk Leiderschap

Je ervaart de wereld en jezelf met de mindset van het kind dat je vroeger was. Dat denkt dat de gevaren die bij die mindset horen, er nu nog altijd werkelijk zijn en past de strategieën die er bij horen dagelijks toe. Onbewust word je op deze manier gestuurd en op een bepaalde manier beperkt. In deze trainingen leer je enerzijds te achterhalen hoe en waarom die mindset zo in elkaar steekt. Anderzijds leer je hoe je de kracht van het nu kan inzetten om de wereld en jezelf te zien zonder al die projecties. En die helderheid geeft je de vrijheid die past bij je volwassen zijn.

de aanleiding

Een gesprek met een collega raakt je diep. Je hebt je stellig iets voorgenomen, maar het lukt je niet om je eraan te houden. Of je hebt een besluit goed en rationeel doordacht, maar voelt je er toch slecht over. Hoe dat komt? Je hebt geen idee. We weten vaak meer van onze smartphone dan over ons eigen besturingssysteem.

Je ervaart de wereld en jezelf met de mindset van het kind dat je vroeger was. Dat denkt dat de gevaren die bij die mindset horen, er nu nog altijd werkelijk zijn en past de strategieën die er bij horen dagelijks toe. Onbewust word je op deze manier gestuurd en op een bepaalde manier beperkt.

persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de leiding overnemen van de automatische piloot die aan het roer staat van jouw persoonlijke patronen en gewoonten. Het laat zien wat jouw unieke drijfveren en valkuilen zijn en geeft je de regie terug. Dat kan zijn in je werk, maar ook privé, in je relatie of op andere vlakken in je leven.

driedaagse trainingen

De driedaagse training biedt een eerste kennismaking met het Clarity-gedachtegoed en reikt je een aantal eenvoudige tools aan. Je zet de eerste stappen om in te zien waar jouw patronen, aannames en drijfveren vandaan komen, en hoe het mechanisme werkt dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt.

Met iedere workshop die je doet, versterk je de geleerde technieken. De theorie wordt opgefrist en verdiept, net als jouw begrip en kennis van jouw eigen interne programma’s. En niet alleen jouw bewuste zijn, maar ook -en dat is heel belangrijk- jouw onderbewuste. Dat deel dat jouw overlevingsmechanisme is en achter de schermen (lees: onbewust) aan de touwtjes trekt, wil niets liever dan jou in veiligheid houden. Het is angstig en achterdochtig, en het verdient jouw aandacht, begrip en liefdevolle houding om zachtjes begeleid te worden in dit proces.

“Je sjouwt in je leven een enorme ballast met je mee aan gedachten over de ander. Via het Clarity Proces kan je daar los van komen, om jezelf als een zelfstandig wezen de ruimte te geven.”

-deelnemer-

hoe doe je dat?

Dat is allemaal mooi gezegd, maar hoe bereik je dat? Wil je leven vanuit je eigen kracht, dan moet je eerst bij jezelf naar binnen om de automatische piloot te vinden, moet je jouw persoonlijke programma’s leren kennen en leren omgaan met de programmatuur. De methode is mild en leert je eenvoudige tools om zelf aan de slag te gaan. En al werken we in een groep, je volgt altijd jouw eigen route.

“Het was een unieke ontdekking om met mijn automatische piloot aan de praat te komen. Dit is een grote ommekeer geweest in het anders naar mijzelf kijken en met mijzelf omgaan.”

-deelnemer-

ruimte en vrijheid

De training biedt een radicaal andere kijk op het mechanisme dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt. Een milde methode die zich richt zich op een diepere laag, die je werkelijk gaat ervaren. Dat werkt verhelderend en biedt inzichten waarmee je echt verder kunt. Je ervaart hierdoor een enorme ruimte en vrijheid.

“Het is bijzonder om over je gêne te stappen. Wat we leerden in de training is iets wat we ongewoon zijn en wat tegelijk zo natuurlijk is.”

-deelnemer-

doelgroep

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die de leiding over zijn of haar eigen leven wil nemen in plaats van te varen op de automatische piloot. Voor de een is dat persoonlijk leiderschap nemen in het werk, voor een ander in de relatie of familie.

Ben jij bereid naar jezelf te kijken en daarmee het risico te nemen op een gelukkiger leven? Meld je dan nu aan!

wat kun je verwachten?

In de driedaagse training komt het volgende aan bod:

 • functie en werking van het onderbewuste
 • de impact die het onderbewuste heeft op jouw leven
 • de verwevenheid van jouw verleden met hoe je nu functioneert, denkt en voelt
 • het belang van jouw bewustzijn in dit hele verhaal
 • 3 korte en langere meditaties die je zelf thuis kunt doen (de langere leer je niet in mijn sessies)
 • een praktische tools om met je onderbewuste in gesprek te raken (deze leer je niet in mijn sessies)
 • een eenvoudige oefening om met je onderbewuste te werken voor o.m. ontspanning en meer inzicht
 • een zachte methode om met jezelf en je onbewuste deel om te gaan
 • zelf kunnen achterhalen wanneer en waarom jouw persoonlijke patronen zijn ontstaan (deze techniek leer je niet in de sessies)
 • een techniek om deze oude patronen te deprogrammeren (deze techniek leer je niet in de sessies)
 • een extra tool om met je onderbewuste in gesprek te raken
 • een extra meditatie ter ontspanning, eenvoudig thuis zelf te doen
 • diverse oefeningen en meditaties om je te verbinden met het moment

Wat het je kan brengen:

 • meer inzicht in jezelf en jouw persoonlijke patronen en belemmerende gedachten
 • meer inzicht in het waarom van de emoties die jij ervaart
 • leren ontspannen van jouw persoonlijke patronen
 • fysiek en mentaal meer ontspannen
 • de kracht van het Nu ervaren

“Clarity Persoonlijk Leiderschapstraining laat je ervaren dat je je vrij kunt en mag voelen en dat je daar niemand mee schaadt. Integendeel je viert ‘t leven en mag er van genieten.”

-deelnemer-

“Ik ben meer trouw aan mezelf.”

-deelnemer-

Trainers

De driedaagse trainingen in de Randstad geef ik zelf, dezelfde trainingen op Terschelling doe ik samen met mijn collega en maatje Marije Bijlsma. Mocht je vragen hebben, bel of mail me gerust. Ook als je advies of tekst nodig hebt om een training bij je werkgever in te dienen tbv scholingsbudget.

Marije Bijlsma en Akki Colenbrander
driedaagse trainingen

Praktische informatie

Driedaagse trainingen

DATA
26 t/m 29 sept 2023, Randstad*
21 t/m 24 nov 2023, Terschelling**
15 t/m 18 jan 2024, Terschelling
11 t/m 14 mrt 2024, Terschelling
25 t/m 28 nov 2024, Terschelling

TIJD
ma. 19.00-20.30
di. en wo. 09.00-17.00
do. 09.00-15.30

*di. 19.30-21.00
wo.-vr. 10.00-18.00

**di. 19.00-20.30
wo. en do. 09.00-17.00
vr. 09.00-15.30

PRIJS
Training: €595 excl. btw en incl. cursusmateriaal
*Vroeg-boek korting : 525 euro (bij aanmelding vóór 1 juli 2023)

PRIJS
Training: 595 euro excl. btw en incl. cursusmateriaal
*Vroeg-boek korting : 525 euro (bij aanmelding vóór 1 juli 2023)

Overnachten op Terschelling: Terschelling heeft ongelofelijk veel accomodaties: van lekker low budget tot duurder. Je kunt een kamer in een hotel nemen, een appartement huren of ook een heel huis(je). En er zijn legio b&b’s. Voor tips: neem even contact met ons op.

Datum en locatie

Aanmelden

Bij voorkeur per mail:
akkicolenbrander @ hotmail.com


Voor meer informatie:
Akki Colenbrander
akkicolenbrander @ hotmail.com
06-2123 6701

training gecombineerd met coaching

Wil je de technieken en je inzichten uit de training nog beter verankeren in jouw werk en dagelijkse leven? Breid dan deze training uit en kies voor persoonlijke coaching persoonlijke coaching. Live of via Skype/Zoom.

..

toe aan een intensive?

Heb je wel eens van een intensive gehoord? Zo’n training die een snelkookpan is? De achtdaagse training Clarity Persoonlijk Leiderschap laat het Clarity-gedachtegoed diep inzinken en biedt je alle tools van het Clarity Proces. Ontdek waar jouw patronen, aannames en drijfveren vandaan komen, en hoe het mechanisme werkt dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt. Je krijgt alle tijd om een band op te bouwen met dat deel in jezelf en je oefent je in de technieken, zodat je met zelfvertrouwen thuis ermee verder kunt gaan en op je eigen tempo verder kunt verdiepen.

Overigens kan je ook aan de achtdaagse meedoen, zonder eerst de driedaagse te hebben gedaan! Zelf ben ik ook gestart met deze achtdaagse training. Zonder te weten waar ik me eigenlijk voor had opgegeven. Dat was in 2011 en ik heb er geen dag spijt van gehad!

Garantie en advies

We doen ons uiterste best om onze trainingen door te laten gaan. Bij een gering aantal deelnemers zullen we in overleg de aanbieding enigszins wijzigen. Dat kan betekenen dat we uitwijken naar een andere locatie, een dagdeel minder werken of dat er één trainer in plaats van twee de groep leidt. We adviseren alle deelnemers om de avonden vrij te houden. De training kan e.e.a. losmaken en dat heeft ruimte nodig

Mocht je vragen hebben, bel of mail me gerust. Ook als je advies of tekst nodig hebt om een training bij je werkgever in te dienen tbv scholingsbudget.

Lees de ervaringen van cliënten, klik hier

Voor ervaringen van deelnemers aan workshops, klik hier.

Voor mijn eigen ervaring, klik hier.