30 maart 2023

Achtdaagse trainingen Clarity Persoonlijk Leiderschap

Je ervaart de wereld en jezelf met de mindset van het kind dat je vroeger was. Dat denkt dat de gevaren die bij die mindset horen, er nu nog altijd werkelijk zijn en past de strategieën die er bij horen dagelijks toe. Onbewust word je op deze manier gestuurd en op een bepaalde manier beperkt. In deze trainingen leer je enerzijds te achterhalen hoe en waarom die mindset zo in elkaar steekt. Anderzijds leer je hoe je de kracht van het nu kan inzetten om de wereld en jezelf te zien zonder al die projecties. En die helderheid geeft je de vrijheid die past bij je volwassen zijn.

de aanleiding

Een gesprek met een collega raakt je diep. Je hebt je stellig iets voorgenomen, maar het lukt je niet om je eraan te houden. Of je hebt een besluit goed en rationeel doordacht, maar voelt je er toch slecht over. Hoe dat komt? Je hebt geen idee. We weten vaak meer van onze smartphone dan over ons eigen besturingssysteem.

Je ervaart de wereld en jezelf met de mindset van het kind dat je vroeger was. Dat denkt dat de gevaren die bij die mindset horen, er nu nog altijd werkelijk zijn en past de strategieën die er bij horen dagelijks toe. Onbewust word je op deze manier gestuurd en op een bepaalde manier beperkt.

persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de leiding overnemen van de automatische piloot die aan het roer staat van jouw persoonlijke patronen en gewoonten. Het laat zien wat jouw unieke drijfveren en valkuilen zijn en geeft je de regie terug. Dat kan zijn in je werk, maar ook privé, in je relatie of op andere vlakken in je leven.

achtdaagse trainingen

De achtdaagse training Clarity Persoonlijk Leiderschap laat het Clarity-gedachtegoed diep inzinken en biedt je alle tools van het Clarity Proces. Ontdek waar jouw patronen, aannames en drijfveren vandaan komen, en hoe het mechanisme werkt dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt. Je krijgt alle tijd om een band op te bouwen met dat deel in jezelf en je oefent je in de technieken, zodat je met zelfvertrouwen thuis ermee verder kunt gaan en op je eigen tempo verder kunt verdiepen.

Je krijgt begrip voor en kennis van jouw eigen interne programma’s. En niet alleen jouw bewuste zijn, maar ook -en dat is heel belangrijk- jouw onderbewuste. Dat deel dat jouw overlevingsmechanisme is en achter de schermen (lees: onbewust) aan de touwtjes trekt, wil niets liever dan jou in veiligheid houden. Het is angstig en achterdochtig, en het verdient jouw aandacht, begrip en liefdevolle houding om zachtjes begeleid te worden in dit proces.

Ik hoop dat ik deze workshop nog een keer volgen kan. Ik wil jullie bedanken voor dit prachtige werk.

Melanie, officemanager maatschap psychologen

Ik kijk met veel dankbaarheid terug op de week. Ik heb waanzinnig veel van jullie geleerd. Hoe ik het Clarity Proces meeneem in mijn dagelijkse leven? Van en naar mijn werk doe ik steeds oefeningen om in contact te komen met mijn onderbewuste angsten. Thuis betrek ik mijn vriend om samen meer in het nu te zijn.

Ik heb zin om meer over het Clarity Proces te ervaren, want het verrijkt mijn leven. Heel veel dank aan jullie twee en ik verheug me nu al op de volgende ontmoeting.

Yvette, verpleegkundige

Voorheen had ik ruis in mijn hoofd, paniek, waardoor ik niet goed kon nadenken. Dat heb ik veel minder. Ik ben nu gefocust. Ik kan beter bij mijn kern blijven en voelen wat ik voel. Ik zorg goed voor mezelf tijdens heidagen en op kantoor.

Een heleboel triggers zijn opgelost.

Ik merk al een poosje dat ik niet zo boos ben op mezelf. Als er iets minder lekker ging, denk ik: morgen is er weer een dag. Ik voel me zo dankbaar voor deze hele reis.

Fijn dat je regie neemt over je eigen leven. Jullie begeleiden ons, maar uiteindelijk werk ik met mezelf. Dus het is een proces dat door kan gaan.

Marja

hoe doe je dat?

Dat is allemaal mooi gezegd, maar hoe bereik je dat? Wil je leven vanuit je eigen kracht, dan moet je eerst bij jezelf naar binnen om de automatische piloot te vinden, moet je jouw persoonlijke programma’s leren kennen en leren omgaan met de programmatuur. De methode is mild en leert je eenvoudige tools om zelf aan de slag te gaan. En al werken we in een groep, je volgt altijd jouw eigen route.

“Je sjouwt in je leven een enorme ballast met je mee aan gedachten over de ander. Via het Clarity Proces kan je daar los van komen, om jezelf als een zelfstandig wezen de ruimte te geven.”

-deelnemer-

ruimte en vrijheid

De training biedt een radicaal andere kijk op het mechanisme dat jou stuurt en op een bepaalde manier beperkt. Een milde methode die zich richt zich op een diepere laag, die je werkelijk gaat ervaren. Dat werkt verhelderend en biedt inzichten waarmee je echt verder kunt. Je ervaart hierdoor een enorme ruimte en vrijheid.

“Het was een unieke ontdekking om met mijn automatische piloot aan de praat te komen. Dit is een grote ommekeer geweest in het anders naar mijzelf kijken en met mijzelf omgaan.”

-deelnemer-

doelgroep

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die de leiding over zijn of haar eigen leven wil nemen in plaats van te varen op de automatische piloot. Voor de een is dat persoonlijk leiderschap nemen in het werk, voor een ander in de relatie of familie.

Ben jij bereid naar jezelf te kijken en daarmee het risico te nemen op een gelukkiger leven? Meld je dan nu aan!

“Het is bijzonder om over je gêne te stappen. Wat we leerden in de training is iets wat we ongewoon zijn en wat tegelijk zo natuurlijk is.”

-deelnemer-

wat kun je verwachten?

In de achtdaagse training komt het volgende aan bod:

 • functie en werking van het onderbewuste
 • de impact die het onderbewuste heeft op jouw leven
 • de verwevenheid van jouw verleden met hoe je nu functioneert, denkt en voelt
 • het belang van jouw bewustzijn in dit hele verhaal
 • 3 korte en langere meditaties die je zelf thuis kunt doen (de langere leer je niet in mijn sessies)
 • een praktische tools om met je onderbewuste in gesprek te raken (deze leer je niet in mijn sessies)
 • een eenvoudige oefening om met je onderbewuste te werken voor o.m. ontspanning en meer inzicht
 • een zachte methode om met jezelf en je onbewuste deel om te gaan
 • zelf kunnen achterhalen wanneer en waarom jouw persoonlijke patronen zijn ontstaan (deze techniek leer je niet in de sessies)
 • een techniek om deze oude patronen te deprogrammeren (deze techniek leer je niet in de sessies)
 • een extra tool om met je onderbewuste in gesprek te raken
 • een extra meditatie ter ontspanning, eenvoudig thuis zelf te doen
 • diverse oefeningen en meditaties om je te verbinden met het moment
 • een extra ademmeditatie (zit niet in de driedaagse training)
 • een extra oefening om te achterhalen welke herinneringen jou tot handelingen pushen (zit niet in de driedaagse training)
 • een variatie op deze oefening (zit niet in de driedaagse training)
 • een regressie oefening (zit niet in de driedaagse training)
 • een oefening om je gedachtewereld en emoties lichter te maken (niet in de driedaagse training)
 • extra oefeningen om je te verbinden met het Nu (niet in de driedaagse training)
 • voldoende oefening met alle tools, zodat je er thuis zelfstandig mee aan de slag kunt

Wat het je kan brengen:

 • meer inzicht in jezelf en jouw persoonlijke patronen en belemmerende gedachten
 • meer inzicht in het waarom van de emoties die jij ervaart
 • leren ontspannen van jouw persoonlijke patronen
 • fysiek en mentaal meer ontspannen
 • de kracht van het Nu ervaren
 • inzicht in onderliggende behoeften die jouw handelen sturen
 • dieper begrip van en compassie met de saboteur in jou
 • beter kunnen omgaan met angsten en zorgen
 • opluchting ervaren en perspectief hebben
 • meer realiteitszin
 • meer en dieper contact met het hier en Nu

Mocht je vragen hebben, bel of mail me gerust. Ook als je advies of tekst nodig hebt om een training bij je werkgever in te dienen tbv scholingsbudget.

“Clarity Persoonlijk Leiderschapstraining laat je ervaren dat je je vrij kunt en mag voelen en dat je daar niemand mee schaadt. Integendeel je viert ‘t leven en mag er van genieten.”

-deelnemer-

“Ik ben meer trouw aan mezelf.”

-deelnemer-

Trainers

De achtdaagse training in het Nederlands geef ik zelf en dezelfde training in het Duits samen met mijn collega Katrin Beyer-Erstmann.

Praktische informatie

Achtdaagse trainingen

DATA
8 t/m 15 juli 2023, Altena Duitsland (taal: Duits)
3 t/m 10 november, Altena Duitsland (taal: Nederlands)
24 t/m 31 mei 2024, Altena Duitsland (taal: Duits)
8 t/m 15 november 2024, Altena Duitsland (taal: Nederlands)

TIJD
Start: vrijdag 17.00
Einde: vrijdag 13.00

PRIJS
Training, materiaal, overnachting met volpension incl. btw: 1034 euro

De achtdaagse trainingen (zowel de Duitstalige als de Nederlandstalige) vinden plaats in de prachtige bosrijke omgeving van het Duitse Altena. Deze intensieve training geeft je echt waar voor je geld. We benutten de tijd grondig, maar om alles wat je geleerd hebt te kunnen integreren, zijn er lange middagpauzes.

Datum en

Katrin Beyer-Erstmann en Akki Colenbrander
Duitstalige achtdaagse trainingen
(de Nederlandstalige geeft Akki met een assistent)

locatie

Aanmelden

Bij voorkeur per mail:
akkicolenbrander @ hotmail.com


Voor meer informatie:
Akki Colenbrander
akkicolenbrander @ hotmail.com
06-2123 6701

training gecombineerd met coaching

Wil je de technieken en je inzichten uit de training nog beter verankeren in jouw werk en dagelijkse leven? Breid dan deze training uit en kies voor persoonlijke coaching persoonlijke coaching. Live of via Skype/Zoom.

..

nog niet toe aan deze intensive?

Ik begrijp het helemaal als een intensive veel van je vraagt. En hoewel je er enorm veel voor terug krijgt, wil je misschien liever starten met een driedaagse training. Dat kan! Deze driedaagse is een introductie training: je leert de basis van het Clarity-gedachtegoed kennen en begrijpt waar jouw persoonlijke patronen, aannames en drijfveren (wensen, keuzes, standpunten) vandaan komen. Je begint in te zien waarom en op welke momenten het automatische mechanisme je stuurt in je dagelijkse leven. Deze kennis is toepasbaar op alle gebieden van je leven. Niet alleen in je werk, maar ook privé, in je relatie, in het omgaan met familie, bij het sporten, etc.

Overigens kan je ook aan de achtdaagse meedoen, zonder eerst de driedaagse te hebben gedaan!

Garantie en advies

We doen ons uiterste best om onze trainingen door te laten gaan. Bij een gering aantal deelnemers zullen we in overleg de aanbieding enigszins wijzigen. Dat kan betekenen dat we uitwijken naar een andere locatie, een dagdeel minder werken of dat er één trainer in plaats van twee de groep leidt. We adviseren alle deelnemers om de avonden vrij te houden. De training kan e.e.a. losmaken en dat heeft ruimte nodig

Mocht je vragen hebben, bel of mail me gerust. Ook als je advies of tekst nodig hebt om een training bij je werkgever in te dienen tbv scholingsbudget.

Lees de ervaringen van cliënten, klik hier

Voor ervaringen van deelnemers aan workshops, klik hier.

Voor mijn eigen ervaring, klik hier.