Voel je in je element

foto: TheElementalWoman.com

Het lichaam is verbonden met de seizoenen en de vijf elementen: elk met een andere energie die je fysiek, emotioneel en spiritueel beïnvloedt. Elke workshopdag staat in het teken van een van deze vijf aspecten. Door eenvoudige taoïstische oefeningen, geleide meditaties, en verweven met enige theorie, ervaar je de beweging en kwaliteiten ervan in je systeem. Ben je in je element, dan ontstaat er meer balans.

Elk seizoen is ook verbonden met een orgaan-paar, dat het beheer voert in het lichaam over een specifiek element en de bijbehorende gevoelens en emoties. Door eenvoudige taoïstische oefeningen en geleide meditaties ervaar je de beweging en kwaliteiten van de seizoenen fysiek en energetisch in je lijf. Vind je balans.

foto: Vincent Foret/Unsplash

30 september | Moed om los te laten 

Het is prachtig fris weer: echt herfstachtig met een tinkelend frisse en droge lucht. De bomen trekken hun sappen naar binnen om te behouden wat nog goed is voor ze. En zodra de blaadjes bruin zijn geworden, laten de bomen ze gaan, samen met alles wat hen niet meer dient.

Loslaten is voor ons mensen niet altijd eenvoudig. Net als helder krijgen wat los te laten en daar ook werkelijk voor te gaan staan. Dat vereist soms moed. Is die keuze echter gemaakt en is er de durf het te tonen, dan straalt deze integriteit van binnenuit en toont zich aan de buitenkant als een schitterende schoonheid.

Deze zondag gaan we hiernaar op zoek. We zullen met name onze longen begroeten, opnieuw kennismaken met ze. In geleide meditaties en met zachte chikung. Los trillen, ontladen en weer opladen. Zodat zij zich hun oorspronkelijke trilling weer herinneren en jou helpen met hernieuwde integriteit door het leven te gaan.

 

3 zondagen, 10.00-17.00 uur
16 sept.: Vertrouwen en balans
30 sept.: Moed om los te laten
14 okt.: Wijsheid en angst

€85 per dag (evt. los te volgen)
(lunch niet inbegrepen)

Locatie:
Yoga Centrum Rotterdam
Provenierssingel 79b
3033 EJ Rotterdam

Aanmelden: telefonisch of per mail

 

Meer informatie over de workshops in het algemeen

In de workshops doen we onder meer de meditatie van de Zes Helende Klanken: we geven aandacht aan de vijf yin-organen, ontkrampen spanning in en rondom deze organen waardoor het hele systeem kan ontgiften. Ook is er veel ruimte voor de Innerlijke Glimlach: we oefenen ons met deze grondhouding in een zachte blik naar onszelf en meer acceptatie van wat zich op dat moment aandient.

De ogenschijnlijk vrijblijvende oefeningen hebben een enorm diepgaand effect: ze reinigen ons lijf en dragen emotioneel en spiritueel bij aan meer balans.

Geïntegreerd in de oefeningen geef ik Taoïstische kennis en inzichten mee en vertel ik over de nauwe verbondenheid van ons lichaam en onze gevoelens met de natuur: de cycli en energie van de seizoenen, de trilling en eigenschappen die wij bestempelen als kwaliteiten en schaduwzijden van de vijf elementen.